SQL recovery model simple foutmelding

U krijgt de volgende foutmelding bij de backup van uw SQL database:

[Microsoft][ODBC SQL Server Driver][SQL Server]The statement
BACKUP LOG is not allowed while the recovery model is SIMPLE. Use
BACKUP DATABASE or change the recovery model using ALTER
DATABASE.

[Microsoft][ODBC SQL Server Driver][SQL Server]BACKUP LOG is
terminating abnormally.

Uitleg:

Het recovery model van de betreffende database is simple. Wanneer u het recovery model op simple heeft staan zijn alleen full backups mogelijk. De foutmelding geeft aan dat er geen logfiles worden aangemaakt.

U heeft twee mogelijkheden:

1) U maakt alleen full backups en u laat het model op simple staan

2) U wijzigt het recovery model van de database(s) naar Full, zodat er logfiles worden aangemaakt

Na deze wijzigingen dient u eerst weer een full backup te nemen.

Voor verdere uitleg verwijzen wij u naar de volgende links van Microsoft

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa173531(SQL.80).aspx

Alter database link

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa275464(v=SQL.80).aspx