Backup gemist

U krijgt de melding via e-mail dat de backup is gemist, en wat kunt u daar aan doen ?

Korte uitleg:

Normaal gesproken zal uw server door middel van de scheduler die als een service is geinstalleerd dagelijks de backups opstarten die door u zijn ingesteld. Mocht door wat voor reden dan ook de data niet naar de server gestuurd worden (netwerk problemen, Scheduler draait niet server staat uit etc) dan zal de Remote Backup server dit merken en vervolgens een mailtje sturen met de melding dat de geplande backup is gemist. U dient vervolgens daar zelf actie op te ondernemen.

Wat moet u doen?

Werkt alles nog wel ? een eenvoudige test is de betreffende backup met de hand opstarten.

Voor het handmatig opstarten van de backup klik dan 2x op het obm icoon in de taakbalk, ga vervolgens naar de betreffende backupset en klik deze één keer aan en klik vervolgens op de startknop. Wanneer dit niet goed gaat dan dient u het een en ander te (laten) controleren, werkt het netwerk wel ? werkt de server ? etc.

Gaat dit wel goed dan ligt het waarschijnlijk aan de scheduler

Normaal gesproken draait op uw server een proces dat de backups opstart, dit is een service van Windows te vinden bij de services en heet Online Backup Scheduler.

Het kan zijn dat deze service niet goed werkt o.i.d. maar het is eenvoudig te herstarten.

Klik op Start => Administrative Tools => Services

Vervolgens naar Online Backup Scheduler gaan 1 keer aanklikken en dan op restart klikken.

Nu zou de backup weer automatisch moeten gaan lopen.

Andere opties zijn:

- Rebooten van de server

- Schedules weghalen en opnieuw instellen

- herinstalleren van de software